Esittely

Jyväskylä Science Fiction seura 42 järjestää yhteistyössä Keski-Suomen Kirjailijoiden kanssa lauantaina lokakuun 20. päivä 2012 Lokacon-nimisen tapahtuman Keski-Suomen Kirjailijatalolla. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtuman tarkoitus on koota yhteen keskisuomalaisia spekulatiivisen fiktion kirjoittajia ja harrastajia.

Tapahtuman teemoina tänä vuonna ovat mm. maailmanloppu ja steampunk. Vieraina tapahtumassa ovat tuoreet nuortenkirjailijat Katri Alatalo ja Magdalena Hai sekä sarjakuvatutkija Katja Kontturi. Katri Alatalo julkisti elokuussa esikoisteoksensa Karnin labyrintti. Magdalena Hailta ilmestyi syksyllä uusi romaani Kerjäläisprinsessa, joka on nuorille suunnattua steampunkia. Heitä haastattelee palkittu kirjailija Anne Leinonen. Katja Kontturi kertoo siitä miten maailmanloppu uhkaa Ankkalinnaa!

Mukana ohjelmassa mm. kirjoittajavieraiden yhteinen paneeli, vieraiden omia ohjelmanumeroita, esitelmää saksalaisista tieteissarjoista ja tietovisa, yms.

Perjantaina 19.10. järjestetään Multian kirjastolla kirjallisuus- ja scifitapahtuma. Vieraina ovat Irma Hirsjärvi, Katja Kontturi, Katri Alatalo ja Jarmo Puskala, joka tunnetaan mm. Iron Sky-elokuvan ideoijana ja yhtenä Star Wreck: In the Pirkinning-elokuvan käsikirjoittajana. Tapahtuma alkaa Multian kirjastolla klo 17.

Ohjelmat muokkautuvat syksyn kuluessa ja muutokset ovat mahdollisia. Tapahtumat ovat saaneet tukea Keski-Suomen kulttuurirahaston Keskimaan rahastosta.